Darko Milinović: Ako manjine zatraže odlazak Hasanbegovića - nema problema

Darko Milinović: Ako manjine zatraže odlazak Hasanbegovića - nema problema

Foto: FAH

ČLAN Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović za N1 je komentirao aktualnu krizu vlasti i političku situaciju u zemlji. Komentirao je preslagivanje i prikupljanje nove saborske većine od strane HDZ-a.

"Hrvatska je u jednom procesu traženja jedne stabilne većine, a naravno i kroz to stabilne Vlade. Iduća Vlada, ako se formira, mora biti formirana na način stabilnije većine nego dosad. Ako se to ne dogodi, Hrvatska neće dobiti ništa dobro", komentirao je saborsku većinu Milinović.

"Pregovarački procesi su u tijeku, ne treba ništa prejudicirati, jer se situacija mijenja iz sata u sat. Uvjeren sam da će naš tim koji pregovara uspjeti programski dogovoriti koaliciju, da se zna za što je tko odgovoran, a ne kao dosad, da su svi za sve odgovorni, odnosno nitko nizašto. Treba redefinirati odnose, a najbitnije da ne bude kako je bilo dosad", poručio je Milinović.

Hasanbegovića za manjince

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme veta, kad je netko nekome davao ultimatume, a to smo svi svjedoci u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo je, a ta Vlada i nova Vlada nema šanse funkcionirati. Ovo je prva Vlada koja nema potporu nacionalnih manjina i to se ne smije dogoditi. Vrlo ću pažljivo poslušati program premijera i novoga mandatara. Mora izraziti jasan koalicijski potencijal, i mora pridobiti i Čačića, i Dragu Prgometa i nacionalne manjine", kazao je Milinović.

Ukoliko manjine budu tražile odlazak Hasanbegovića, Milinović je kazao da, ako je na odmak i odstupanje pristao i predsjednik HDZ-a, ne vidi drugu osobu koja bi trebala biti zapreka za novu hrvatsku vladu. "Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri se moraju povući i dati ostavke. U dogovoru s HDZ-om predstavi novu vladu, jedino tako, ako novi premijer bude imao svoju autonomiju, Hrvatska bi mogla imati svoju Vladu", kazao je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara