Đapić: Pravašima "kucaju" na vrata mnogi članovi drugih stranaka

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić predstavio je danas dva nova člana te stranke koji su u HSP prešli iz HIP-a i DC-a, a najavio je da će idućih dana biti još stranačkih transfera u HSP.

Pravašima su pristupili akademski slikar Antun Mateš, koji je u HSP došao iz HIP-a, te Miljenko Baloković, dosadašnji tajnik gradske organizacije DC-a.

Mateš je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo kako mu je velika čast što je pristupio HSP-u, jer mu Đapić oduvijek "imponira kao vrhunski vođa stranke", a ocijenio je da će u HSP-u moći bolje raditi na boljitku hrvatske kulture i umjetnosti.

Dodao je da o svojoj dosadašnjoj stranci, HIP-u, ima i dalje dobro mišljenje, a posebno je vezan i za obitelj Tuđman, ali je ocijenio, kao i Baloković, da "njegovom temperamentu bolje odgovara HSP".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSP-a objasnio je kako ni jedan prelazak iz drugih stranaka u HSP nije motiviran ni uvjetovan pozicijama, budući su liste za izbore "ionako zacementirane".

Đapić je istaknuo da na vrata HSP-a "kucaju mnogi iz drugih stranaka, jer je stranka otvorena za sposobne i stručne ljude" te je nagovijestio kako će u HSP već idućih dana prijeći i neki značajniji ljudi iz drugih stranaka, ali nije želio govoriti o imenima.

Komentirao je i posjet glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte Zagrebu, rekavši "da je žalosno da je Hrvatska na nogama zbog dolaska jedne europske činovnice".

Đapić smatra da od izvješća Carle del Ponte Vijeću sigurnosti UN-a ne ovisi ulazak Hrvatske u EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara