DJEVOJAČKI ZBOR GLAZBENE ŠKOLE PAVLA MARKOVCA OSVOJIO ZLATNI PEHAR I POSEBNU NAGRADU NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU ZBOROVA U VERONI

Djevojački zbor Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba osvojio je zlatni pehar za najviši plasman i posebnu nagradu ocjenjivačkog suda kao najbolji zbor u kategoriji klasične glazbe na 15. međunarodnom natjecanju zborova koje je jučer završilo u Veroni, priopćeno je danas iz Glazbene škole Pavla Markovca. L

Na tom međunarodnom festivalu, koji se od 15. do 18. travnja održavao u talijanskoj Veroni, Djevojačkim zborom Glazbene škole Pavla Markovca ravnala je dirigentica prof. Jasenka Ostojić Radiković.

U priopćenju se također navodi i kako je u brojnoj i jakoj konkurenciji violončelista, učenica Glazbene škole Pavla Markovca Klara Romac osvojila III. nagradu u B kategoriji na međunarodnom natjecanju Alpe-Jadran "A. i V. Marcosig" održanom 12. i 13. travnja u talijanskoj Goriziji, a učenica Petra Kušan III. nagradu u 2. A kategoriji na međunarodnom natjecanju u austrijskom Lienzenu, 15. i 16. travnja. Romac i Kušan učenice su prof. Neve Begović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te nagrade uslijedile su nakon 42. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Varaždinu od 29. ožujka do 3. travnja gdje su učenici Glazbene škole Pavla Markovca polučili najbolji uspjeh u državi: osvojivši sedam prvih, deset drugih, četiri treće i tri diplome, navodi se u današnjem priopćenju Glazbene škole Pavla Markovca.

(Hina) pp/xbma yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara