Dobit Croatia osiguranja u 2003. godini 21,1 % veća od dobiti u 2002.

VODEĆE hrvatsko osiguravajuće društvo, Croatia osiguranje d.d., danas je u Generalnoj direkciji društva predstavilo rezultate poslovanja ostvarene u 2003. godini.

U 2003.godini, u odnosu na 2002., ostvarena je bruto dobit od 95,2 milijuna kuna što je porast od 21,1 posto, porast bilance od 5,3 posto, porast tehničkih pričuva od 5,7 posto te porast matematičke pričuve osiguranja života od 25,4 posto uz porast rentabilnosti vlastitog kapitala za 13,2 posto.

Ukupna premija nastavila je rasti i u 2003. godini te je krajem prosinca dosegnula iznos od 2.635.016,00 kn, uz značajan rast na području osiguranja života. Sukladno ciljevima postavljenim za 2003. broj osiguranika životnog osiguranja porastao je za 90 posto čime je Croatia osiguranje preuzelo vodstvo i na tržištu osiguranja života.

Završavajući godinu s tržišnim udjelom od 46 posto, Croatia osiguranje tijekom 2003. proaktivnim je pristupom dodatno poboljšalo i unaprijedilo svoje poslovanje te svoje proizvode i usluge. Dionica Croatia osiguranja kao prva dionica društva u državnom vlasništvu u ožujku prošle godine uvrštena je u JDD kotaciju Zagrebačke burze, dok je već u listopadu donesena Odluka o uvrštenju svih redovnih i povlaštenih dionica Croatia osiguranja u prvu kotaciju Zagrebačke burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdanost Odluke potvrdilo je i kretanje cijene dionica te ostvareni volumen trgovanja u 2003. godini. Osnivanjem dobrovoljnog mirovinskog fonda Croatia osiguranje svoje je djelovanje proširilo i na tržište dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, nudeći tako svojim članovima još jedan oblik osiguranja - dodatnu sigurnost uz primjerene stope prinosa. Aktivnim uključenjem i podrškom uvođenju alternativnih načina rješavanja sporova Croatia osiguranje i u 2003. godini pokazala je da prepoznaje kvalitetne i korisne poslovne inicijative te time postalo društvo u kojem je provedena prva medijacija u Hrvatskoj.

Sve ove pothvate i ostvarenja potvrdila je i dodjela treće Zlatne kune za najbolje osiguravajuće društvo u 2003. godini. Potpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji s Vardar osiguranjem Skopje te kupnjom i dokapitalizacijom Milenijum osiguranja, tržište Croatia osiguranja u 2003. godini prošireno je na više od 20 mln ljudi, a Croatia osiguranje pozicionirano je, ne samo kao vodeći hrvatski osiguratelj već kao lider osigurateljne industrije regije.

Predsjednik Uprave, dr. sc. Marijan Ćurković, ovom prilikom sa zadovoljstvom je istakao da su ostvareni rezultati još jedan pokazatelj kvalitetnog i stručnog poslovanja Croatia osiguranja, no istovremeno i dokaz povjerenja koje hrvatski građani iskazuju ovom osiguratelju već 120 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara