Dr. Smoljanović: U Splitu nema SARS-a

RAVNATELJ županijskoga Zavoda za javno zdravstvo u Splitu dr. Mladen Smoljanović odbacio je danas glasine koje su se pojavile u javnosti da su u splitskoj Kliničkoj bolnici zabilježena dva slučaja bolesti od atipične upale pluća SARS-a, od koje je umro jedan muškarac.

"Provjerio sam sve podatke i nije posrijedi smrt od atipične upale pluća. Veza sa SARS-om je isključena", kazao je Smoljanović.

"Jedna je osoba umrla od obostrane upale pluća koja, na žalost ponekad završava smrću, kao i svaka upala pluća od koje se nekada puno više umiralo", objasnio je ravnatelj županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da "postoje desetci uzročnika upale pluća, ali ovdje nije riječ o uzročniku povezanu s Indokinom gdje se pojavio SARS". Također je kazao kako nije istina ni da u splitskoj bolnici leži još jedan pomorac zaražen SARS-om ili AIDS-om.

Glasina o navodnoj pojavi te bolesti pojavila se jučer u javnosti, a jutros su o tome javljali lokalni mediji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uprava splitske Kliničke bolnice također je neslužbeno odbacila takve glasine, no nije željela dati službenu izjavu o tome, istaknuvši da je za takve slučajeve mjerodavan županijski Zavod za javno zdravstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara