Drašković: Slavljenje "Oluje" i opredijeljenost za EU ne mogu zajedno

Drašković: Slavljenje "Oluje" i opredijeljenost za EU ne mogu zajedno
"PROSLAVA desete godišnjice etničkog čišćenja Srba u Republici Hrvatskoj i opredijeljenost za Europsku uniju ne mogu zajedno", izjavio je u petak ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

"Iskreno i snažno se zalažući za najbrže uključenje Republike Hrvatske u Europsku uniju, očekivao sam da će deseta godišnjica Bljeska i Oluje biti obilježena službenom osudom progona 250.000 Srba i ubojstva i ranjavanja stotina njih", poručio je Drašković, kako se prenosi u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova SCG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drašković je dodao da se nadao da će ta "tragična desetogodišnjica" biti povod za javni poziv prognanim Srbima da se vrate u Hrvatsku, uz maksimalna jamstva za uživanje njihovih nacionalnih, građanskih, socijalnih, imovinskih i ostalih prava, u skladu sa standardima EU, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova SCG inzistira na poštivanju tih prava Srba u Hrvatskoj i prognanih Srba iz Hrvatske, navodi se u tekstu i dodaje da je, "istovremeno, Ministarstvo vanjskih poslova SCG za ista takva prava Hrvata u Srbiji i Hrvata koji su, prije raspada Jugoslavije, živjeli u SCG".

"Iza Oluje i Bljeska ostale su ruševine, kuće Srba i grobovi zarasli u korov. To se ne smije proslavljati", smatra ministra Draškovića, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara