Drnovšek možda uskoro predstavlja plan o rješenju slovensko-hrvatskim pitanja

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek možda će uskoro javnost obavijestiti o svojoj viziji kako riješiti otvorena pitanja između Slovenije i Hrvatske koja kao bivši premijer odlično poznaje, iznio je u razgovoru za mariborski "Večer" od subote Drnovšekov savjetnik za vanjsku politiku Ivo Vajgl.

Vajgl je u razgovoru za mariborski list uglavnom govorio o Drnovšekovim vanjskopolitičkim akcijama poput inicijative za rješenje statusa Kosova i za rješenje krize u Darfuru, a na pitanje o razmimoilaženjima predsjednika i vlade u vezi odnosa s Hrvatskom i tvrdnju da Drnovšek bezrezervno zagovara da se granično pitanje riješi međunarodnom arbitražom, Vajgl je rekao da to nije točno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To nije sasvim točno. Predsjednik se zauzima za arbitražu u slučaju da se iscrpe sve mogućnosti za bilateralni dogovor. Predsjednik Drnovšek ima međutim jasno razrađenu i kompletnu viziju o tome kako bi se u kratko vrijeme mogla riješiti otvorena pitanja s Hrvatskom. On ta pitanja kao bivši premijer poznaje do najmanjih detalja budući da je sudjelovao u bilateralnim pregovorima. Moguće je da će svoje prijedloge dvjema vladama i javnosti posredovati u relativnom kratkom vremenu", rekao je Vajgl za mariborski dnevni list "Večer" od subote.

(Hina) xfl ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara