Državni centar za obavješćivanje: Požar u Živogošću pod nadzorom

Požar u Živogošću sinoć je stavljen pod kontrolu, a gosti su se počeli postupno vraćati u autokamp iz kojeg su bili privremeno evakuirani, izvijestio je danas Državni centar za obavješćivanje.

Gasitelji su uz pomoć Canadaira uspjeli zaustaviti širenje požara i saniraju istočnu stranu požarišta, a opožareno je oko 30 do 40 hektara borove šume i raslinja.

U gašenju požara je bilo uključeno ukupno 187 gasitelja sa 42 vozila, 3 Canadaira i 2 Air Tractora.

Požar je izbio jučer oko 13.50 sati u predjelu Velika Duba i nošen vjetrom proširio se prema istoku na predio Živogošće - Blato i autokamp Dole. Promet jadranskom magistralom bio je u prekidu od 14.37 do 18.58 sati. Područje od Podgore do Živogošća bilo je bez električne energije od 14.50 do 20.20 sati.

Požar u Sadinama u blizini zračne luke Resnik ugašen je sinoć oko 20 sati, a opožareno je oko tri hektra guste borove šume. U gašenju požara, tog koji je izbio danas oko 16,35 sati bilo je uključeno 66 gasitelja, dva helikoptera i jedan Air - Tractor.

Na području Radonića kraj Drniša u Šibensko-kninskoj županiji jučer oko 17,30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 15 hektara šume i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 50 gasitelja sa 13 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na kninskom području tijekom dana aktivirao se požar kod Pađana (koji je izbio 22. kolovoza), površina požarišta nije se povećavala, a u gašenju je sudjelovalo 50 gasitelja sa devet vozila. Požar je lokaliziran jučer oko 18.30 sati.

U Istarskoj županiji požar na području Vilanija kod Umaga lokaliziran je jučer oko 17 sati, a opožareno je oko 10 hektara hrastove šume, trave i niskog raslinja.

U požaru kod sela Mažurani, koji je izbio jučer ujutro, opožareno je oko 4 hektara šume, trave i niskog raslinja.

Kod mosta Raša - Rakonek, na pulskom području jučer oko 11.30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko dva hektra trave, niskog raslinja i breze.

Na području Čabrunići, na pulskom području jučer oko 12.30 sati izbio je požar, a opožareno je oko 2 hektra trave i niskog raslinja.

(Hina) pp/dm dm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara