Državno odvjetništvo traži istragu i pritvor protiv Žaje-Krojfa, Šoše i Botice

DRŽAVNO odvjetništvo u Šibeniku predložilo je danas sucu Branku Iviću da pokrene istragu protiv Miljenka ŽajeKrojfa, Siniše Šoše i Tonča Botice zbog kaznenog djela iznude te da im se odredi pritvor, potvrdio je danas Branko Ivić.

Oni su prije dva dana privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku zbog osnovane sumnje da su u Rogoznici prijetnjama smrću pokušali iznuditi naplatu duga od 180 tisuća dolara od Nenada Skejića. Pritvor od 48 sati istječe im u 22 sata i sudac Ivić do tada će odlučiti hoće li prihvatiti prijedlog Državnog odvjetništva ili će ih pustiti na slobodu.

Policijska uprava šibensko-kninska danas je priopćila nove rezultate kriminalističke obrade tog slučaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrdili su da je naručitelj iznude Tonči Botica iz Splita dug, koji mu nije vraćao Nenad Skejić, prebacio na Miljenka Žaju-Krojfa, a kojemu je, Krojfu, on bio dužan nepoznatu svotu novca. Zbog podmirenja međusobnih dugovanja i Krojf i naručitelj iznude Tonči Botica vršili su pritisak i upućivali ozbiljne prijetnje Skejiću i njegovoj obitelji.

Miljenko Žaja-Krojf poznat je kao optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije. Jedino njemu još nije suđeno za navodnu pripadnost toj skupini jer je u to vrijeme bio teško ozlijeđen u eksploziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara