Dubrovnik: Razgovor gradonačelnice i izraelske veleposlanice o suradnji i Zečevoj izjavi

IZRAELSKA veleposlanica u Hrvatskoj Yael Rubinstein i gospodarski savjetnik pri izraelskom veleposlanstvu sa sjedištem u Beču Josef Peri danas su posjetili Dubrovnik i s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom razgovarali o suradnji, te o antisemitskoj izjavi Ive Zeca, HDZ-ova općinskog vijećnika Župe dubrovačke.

U razgovoru o izraelsko-hrvatskoj gospodarskoj i kulturnoj suradnji istaknuto je da bi glavni izraelski grad Tel Aviv i Dubrovnik u budućnosti mogli potpisati povelju o prijateljstvu.

U razgovoru je posebno spomenuta izjava vijećnika Ive Zeca, koji je, kako su prenijeli mediji, na lipanjskoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke, na kojoj se raspravljalo o prodaji hotela "Srebreno", rekao da ne bi želio da u tu općinu kao vlasnici dođu Srbi i Židovi. Kad je slučaj odjeknuo u medijima, Zec je ustvrdio da je pritom mislio na opasnost od terorizma.

Dubrovačka gradonačelnica je i u današnjem razgovoru osudila Zečevu izjavu, naglasivši kako je ona u potpunoj suprotnosti s politikom HDZ-a i hrvatske Vlade. Rekla je da ona, kao gradonačelnica i predsjednica dubrovačkog odbora HDZ-a, nije ovlaštena odlučivati o Zečevoj političkoj sudbini jer on nije član Gradskog odbora stranke, ali da je o tom slučaju raspravljao Županijski odbor HDZ-a, koji je proveo stegovni postupak protiv Zeca zbog štete nanesene ugledu stranke i iznošenja stajališta suprotnih njezinoj politici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica je podsjetila na dobre odnose gradske uprave i njezine osobno sa Židovskom općinom u Dubrovniku, te se prisjetila prošlogodišnjeg posjeta Dubrovniku izraelskog predsjednika Moshe Katsava.

Pozvala je izraelske gospodarstvenike na ulaganja, posebno u dubrovački turizam, spomenuvši hotel "Grand" na otoku Lopudu, o prodaji kojeg je Gradsko poglavarstvo donijelo odluku na prošloj sjednici.

(Hina) xhš yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara