"Eko Kvarner" prosvjeduje zbog neemitiranja TV emsije o projektu "DružbAdria"

EKOLOŠKA udruga Eko Kvarner iz Omišlja objavila je kasno sinoć priopćenje u kojemu prosvjeduje zbog toga što znanstvenoobrazovna televizijska emisija iz ciklusa HTVa ´Priča u priči´ o projektu DružbAdria, odnosno tankerskom prijevozu nafte i ekologiji, jučer nije prikazana iako je bila najavljena.

U priopćenju stoji da je emisija o projektu DružbAdria posljednji puta u programu HTV-a kratkim insertom najavljena jedan sat prije termina prikazivanja, a da je s programa ´skinuta´ bez objašnjenja.

Predsjednik Inicijativnog odbora udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić u priopćenju navodi da se članovi udruge ´zgražaju nad gušenjem medijskih sloboda te da se nadaju da će sada svi shvatiti da nešto oko projekta DružbAdria nije u redu´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Na hitnoj sjednici Inicijativnog odbora odlučili smo pokrenuti akciju pod nazivom Pravo na slobodnu riječ te građane pozvati da od HTV-a zatraže objašnjenje zašto emisija nije prikazana.´

U Službi za emitiranje HTV-a potvrđeno je da je ta emisija trebala biti prikazana 13. veljače u 18,50 sati na prvom programu HTV-a, da je njena najava emitirana u programu HTV-a, ali da je jučer odlučeno da ne bude prikazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara