Ekonomist Ante Babić više nije direktor Business.hr-a

Ekonomist Ante Babić više nije direktor Business.hr-a

Tekst: J.D.
Foto: Lider


ANTE Babić, bivši ekonomski strateg Iva Sanadera, pa kasnije nezavisni ekonomski stručnjak, sin Mate Babića, više nije direktor Business.hr-a, portala i dnevnika u vlasništvu bosanskohercegovačkog tajkuna Muje Selimovića.

Kuloarima su kolale priče da je Babić dobio otkaz nakon tek nešto više od dva mjeseca na čelu tvrtke, i to zbog namještanja poslova svojoj supruzi, ali Babić je mirno i oštro demantirao takve tvrdnje.

"Nisam dobio otkaz, nego sam odlučio odustati od projekta, i to zato što sam predlagao jedan poslovni plan, nisam dobio potpunu podršku za njega, pa sam u takvom okruženju smatrao da nemam što više raditi jer nemam otvorene ruke za provođenje svojih zamisli", rekao je Babić za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negira sukob interesa

Nije htio pretjerano govoriti o tome u kakvoj se atmosferi rastao od poslodavca, samo je istaknuo da su imali različite zamisli vođenja projekta.

Čvrsto je demantirao glasine o sukobu interesa. "To apsolutno nije točno, kao prvo, moja supruga ima firmu koja je 15 godina u vrhu marketinga, a osim toga, ona je prva pozvana u projekt, dok sam ja tek kasnije angažiran. Nadalje, Business.hr je privatna firma, razumio bih da je interes vladao da sam bio direktor u Vjesniku pa da mi je supruga dobila nešto, ali privatna tvrtka može angažirati koga hoće za projekt koji hoće. Ponavljam, činjenica je da je moja supruga angažirana prije mene, i to zbog toga što marketinški biznis u toj tvrtki nije funkcionirao", rekao je Babić.

Od stopostotnog vlasnika Business.hr-a Muje Selimovića do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti komentar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara