Ferenčak: U GSKG-u službenici neovlašteno mijenjali podatke

ČLAN Zagrebačkog poglavarstva zadužen za upravljanje imovinom Srećko Ferenčak (HNS) izjavio je danas da su u Gradskostambeno komunalnom gospodarstvu (GSKG) neki službenici mijenjali podatke u kompjutoru, a za što će, rekao je, vjerojatno i kazneno odgovarati.

"Bez pismenog naloga gradskog ureda podatke ne smije mijenjati niti jedan službenik", rekao je Fernčak na aktualnom satu Zagrebačke gradske skupštine odgovarajući na pitanje Kažimira Varde (Hrvatski blok) o bespravnom korištenju gradskih stanova.

S dnevnog reda današnje sjednice povučeno je Izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u 2003.

Povlačenje je zatražio pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada Nenad Crnić zbog, kako je rekao, tehničke nedorađenosti.

Iznenađena time, gradonačelnica Vlasta Pavić zatražila je stanku kako bi se o tome očitovalo Poglavarstvo. Nakon kraće sjednice zastupnike je izvijestila da se Poglavarstvo slaže da se to izvješće povuče radi dopune i dorade.

O tom Izvješću jučer su na konferenciji za novinare govorili predstavnici hrvatskih narodnjaka (HN) i iznijeli niz primjedaba na trošenje novca gradskog proračuna, ulaganja u neplanirane investicije, dok su, po njihovim podacima, planirani projekti ostvareni tek manjim dijelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na aktualnom satu Tomislav Jelić (Hrvatski blok) upitao je hoće li Zagreb ostati bez atraktivnog i skupog zemljišta "Zagrepčanke".

Gradonačelnica Pavić odgovorila je da je cijeli predmet predan Državnom odvjetništvu i da se očekuje njegovo očitovanje.

Zastupnik Mario Starešinić (HDZ) postavio je pitanje direktoru poduzeća "Vodoopskrba i odvodnja" tko će snositi troškove nedavnog puknuća magistralnog cjevovoda koji je uništio automobile, među kojima i skupocjene jaguare fordovog auto salona u Jankomiru. Šteta se procjenjuje na 15 milijuna kuna, rekao je Starešinić, te upitao hoće li zbog toga računi za vodu ponovno biti uvećani i hoće li građani plaćati šlamperaj u tom gradskom poduzeću.

Davorin Tepeš (HDZ) pitao je što je s listom dodjele socijalnih stanova na kojoj je oko 2000 ljudi. Nije bio zadovoljan odgovorom Ferenčaka da je grad kupio 230 stanova namijenjenih socijali te mu poručio da je to kap u moru u odnosu na broj onih koji te stanove čekaju.

Sonja Kostić iz Povjerenstva za dodjelu gradskih stanova rekla je da se kod dodjele stanova došlo do broja 410, ali da se stanovi dijele i mimo liste po dodatnoj listi za hitne slučajeve, te da će uskoro biti objavljena nova lista za dodjelu socijalnih stanova.

Zastupnik SDP-a Nenad Stazić podnio je ostavku na dužnost gradskog zastupnika. Njega će zamijeniti Iva Prpić, a na njeno mjesto će doći Igor Rađenović kojemu je mandat bio u mirovanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara