Flm "Tu" Zrinka Ogreste pozvan na festival u Jeruzalem

FILM "Tu" scenarista i redatelja Zrinka Ogreste, koji će 15. listopada imati premijeru u Zagrebu, pozvan je na Međunarodni filmski festival u Jeruzalemu, izvijestio je danas Interfilm, koji je uz HTV producent tog filma.

I prije službene hrvatske premijere, film "Tu" bio je pozvan na tri festivala A kategorije (Berlin, Karlovy Vary i Montreal), od kojih se, u skladu s međunarodnim pravilima, mora izabrati jedan.

Osim toga, film je pozvan na festivale u Rimu, Sofiji i Sochiju u Rusiji te na jedan od najprestižnijih izraelskih festivala - Međunarodni filmski festival u Jeruzalemu, koji će se održati u srpnju iduće godine.

Redatelj i producent ovogodišnjeg pobjednika Pulskog filmskog festivala, Zrinko Ogresta i Ivan Maloča, već su odbili montrealski festival te se trebaju odlučiti između službenog programa festivala u Karlovym Varyma i programa "Forum" u Berlinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon međunarodne premijere na jednom od ta dva festivala film može ići i na ostale.

Uz Grand Prix, film "Tu" dobio je Zlatne arene za glavnu mušku ulogu (Zlatko Crnković) i montažu (Josip Podvorac) te dvije posebne nagrade za najbolji film koje su dodijeljivali inozemni filmski studiji, izvijestio je Interfilm.

Prateći desetak likova, na prvi pogled slučajno, film "Tu" stvara panoramski prikaz ovdašnje sredine. Likovi su marginalci i ljudi uglavnom bez perspektive. U filmu glume još Jasmin Telalović, Marija Tadić, Ivo Gregurević, Ivan Herceg, Nikola Ivošević, Filip Juričić, Barbara Prpić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara