Fond za obnovu i razvoj Vukovara utrošio 30 posto svote planirane za ovu godinu

U PASTORALNOM centru Sv. Bono u Vukovaru, predstavljajući danas plan i program obnove Vukovara od 2004. do 2008., predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Diana Galić rekla je da je tijekom ove godine Fond utrošio 30 posto sredstava od za ovu godinu planiranih 67,9 milijuna kuna.

Riječ je o 37 projekata u čiju su realizaciju, osim Fonda, uključeni Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo i grad Vukovar.

U vezi s realizacijom plana i programa obnove i razvoja grada Vukovara od 2004. do 2008. godine Fond je do sada prikupio 194 prijedloga projekata čiju su realizaciju predložila neka od ministarstava, Vukovarsko-srijemska županija, institucije grada Vukovara, gradska vlast, brojne udruge i sami građani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među danas prikazanim prijedlozima nalazi se projekt obnove povijesne cjeline grada Vukovara koji je predložilo Ministarstvo kulture i izgradnja muzeja holokausta, koju je predložilo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Po riječima Diane Galić, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara zauzima se za razvoj gospodarstva te je, osim kulturnih i društvenih projekata, spreman poduprijeti i izgradnju i sanaciju objekata koji će potaknuti zapošljavanje i podići kvalitetu života građana.

Konačni prijedlog plana i programa obnove i razvoja grada Vukovara za razdoblje od 2004. do 2008. godine Fond bi trebao izraditi do 31. svibnja, a do 30. lipnja plan i program trebali bi biti upućeni pred Vladu na konačno prihvaćanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara