Generalturist: Predsezona bolja 30%, najviše gostiju iz Njemačke

Generalturist: Predsezona bolja 30%, najviše gostiju iz Njemačke

OVOGODIŠNJU predsezonu u Generalturistu smatraju 20-30% boljom nego lani, a inozemni gosti, mahom Njemci, stižu u Hrvatsku preko Generalturista već od sredine ožujka.

Tijekom travnja počinju i serije dolazaka grupa iz Nizozemske, Španjolske i Italije. Najveći porast prodaje ove se godine bilježi na francuskom i nizozemskom tržištu, a posebno dobar booking traje na britanskom tržištu.

Danas su na redovitom mjesečnom briefingu u Generalturistu predstavljene dvije nove brošure namijenjene domaćem tržištu: Ljeto 2004. i Tečajevi stranih jezika.

Uz ponudu odmora na gotovo svim jadranskim odredištima, nova brošura nudi najam luksuznih jedrilica, krstarenja na jedrenjacima, “zeleno ljeto” na kontinentu u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Austriji, te nove programe na Visu u suradnji s viškom agencijom Alternatura.

Za uplate kroz travanj vrijedi popust od 5%, a kao posebno povoljne destinacije, Generalturist ove godine izdvaja Rab i Šibenik – Solaris. Sadržaj brošure i posebne ponude predstavila je voditeljica službe odmori Romana Siretz, a u Generalturistu pozivaju na prvo putovanje već od sljedećeg tjedna kada počinju vikendi na Visu tijekom kojih se uči komiški dijalekt, beru ljekovite trave, obilaze tuneli i labirinti, sade masline na Biševu.

Počela je i prodaja tečajeva stranih jezika u inozemstvu, a najviše je interesa za “neutralne” destinacije, odnosno učenje engleskoj jezika u Dublinu i njemačkog u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica produkta Sandra Biljan istaknula je: “Prednosti ovogodišnje ponude su provjerene škole u kojima se jezici uče, lokacije škola i sadržajni programi.”

Kao posebna ponuda, izdvojeni su tečajevi jezika za poslovne ljude. “Tečaj u Trebinshun House-u, primjerice, svojevrsni je antistress.

Wellness programi bilježe stopostotni rast u prodaji u odnosu na prošlu godinu (najpopularnije su i dalje slovenske toplice, a od domaćih – Umag), dok je interes za Uskršnja putovanja 10% slabiji nego u 2003. godini.

S Generalturistom na EURO 04. za sada putuje oko 600 putnika, a novost su jednodnevni izleti čarter-zrakoplovima iz Zagreba. Cijene jednodnevnih charter izleta kreću se od 5.430 do 6.100 kn. Od sredine travnja u prodaji će biti programi za odlazak na Olimpijadu u Grčku. Najviše zanimanja za odlazak na Olimpijadu pokazuju zatvorene grupe, a prvi Generalturistovi programi za otvoreni booking, u prodaji su predviđeni od sredine travnja.

Iz Generalturista objavljuju kako se u njihove poslovnice ponovo uvodi prodaja ulaznica za koncerte i druga značajna zbivanja u inozemstvu.

                                           Foto: Goran Novotny

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara