Germanwings uveo letove Hamburg-Split

NJEMAČKA niskotarifna zrakoplovna tvrtka Germanwings od 25. ožujka je počela s letovima iz Hamburga prema Splitu, dva puta tjedno, petkom i nedjeljom. Novost je i da u ljetni red letenja Germanwings uvodi i letove za Zadar iz Stuttgarta od 26. ožujka, te iz Kölna od 31. ožujka.

"Razlog da uključimo Split kao ljetno odredište iz Hamburga su izvrsni rezultati koje naša kompanija ostvaruje na svim ostalim linijama za Hrvatsku. Naime, prosječna popunjenost svih letova je preko 80 posto, a već prema prvim rezervacijama za Hamburg možemo očekivati jako velik interes" - izjavio je na konferenciji za novinare u Splitu Heinz-Joachim Schoettes, direktor korporativnih komunikacija Germanwingsa. Split će tako tijekom ljeta biti povezan sa svim Germanwingsovim matičnim lukama u Njemačkoj – Kölnom, Stuttgartom, Berlinom te Hamburgom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani je ovaj niskotarifni zrakoplovni prijevoznik prevezao 31% više putnika nego 2005. godine, i tako se uspješno nadovezao na prijašnje tri godine. Oko 7,1 milijuna putnika je letjelo prema 50-ak Germanwingsovih odredišta  po povoljnim cijenama (od 19€) u 24 moderna zrakoplova. Veliki uspjeh aviokompanije vidljiva je i u ekonomskim pokazateljima za 2006. godinu: 560 milijuna eura prometa je povećanje od čak 39% u odnosu na prethodnu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara