Glavan: Ugovor o prodaji dijela INA-e vjerojatno predviđa pokriće gubitaka MOL-a

SABORSKI zastupnik HSLS-a Željko Glavan na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci, govoreći o poskupljenju goriva na INA-inim crpkama na autocestama, kazao da je "sada jasno zašto Vlada nije htjela dati na uvid ugovor o prodaji dijela dionica INA-e MOL-u" jer da je u tom ugovoru "vjerojatno predviđeno da se djelomično saniraju gubici MOL-a".

Glavan je kazao da se može sada očekivati utvrđivanje viška zaposlenika u INA-i te da privatizacije proveden na takav način služe samo izvlačenju novaca iz Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavan je rekao da je takva situacija bila i s prodajom HT-a njemačkom Deutsche Telekomu te da treba mobilizirati javnost da se spriječi prodaja HEP-a. Kazao je da će HEP sigurno biti prodan najkasnije za godinu dana ako sadašnja koalicija ostane na vlasti.

Po njegovim riječima, objašnjenje Ine na njegov i upit njegove stranačke kolegice, zastupnice Dorice Nikolić o povećanju cijene litre goriva za 13 lipa na autocestama je "nebulozno". Kazao je da je INA-a u objašnjenju poskupljenja, među ostalim, ustvrdila da se prodaje manje goriva na crpkama uz autoceste te da se na njima radi u tri smjene. Glavan je rekao da će se sada prodavati još manje goriva na tim crpkama te da se u tri smjene radi i na gradskim crpkama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara