Glavaš i Đapić odbacuju optužbe oporbe i najavljuju reviziju gradske uprave Osijeka

Glavaš i Đapić odbacuju optužbe oporbe i najavljuju reviziju gradske uprave Osijeka

KOALICIJSKI partneri na vlasti u Osijeku, novi gradonačelnik  Anto Đapić i Branimir Glavaš priopćili su večeras da su "preneraženi" zahtjevom oporbe u Gradskom vijeću da nadležni organi ispitaju je li na vijećnika HSU-a izvršen pritisak kako bi omogućio većinu Glavaševoj listi i HSP-u. Također, najavili su i nezavisnu reviziju rada gradske uprave.

Sumnje oporbenih vijećnika Glavaš i Đapić odbacuju kao optužbe "bez ikakve osnove", a njihovo pismo smatraju političkom smicalicom i uvredama bivšeg gradonačelnika Zlatka Kramarića i oporbene koalicje.

"Gubitnici na lokalnim izborima nisu prezali prozvati časnog čovjeka Ivana Bernatovića koji je dao podršku Nezavisnoj listi Branimira Glavaša i HSP-u te omogućio današnji izbor gradske vlasti, kako bi mnogi prikrili svoje dugogodišnje nečasne radnje", kažu u priopćenju.

Zbog toga, ali i "mnogih naznaka koji upućuju na sumnjivo poslovanje gradske uprave, najavljujemo nezavisnu reviziju...Očito da će USKOK imati posla pa nije loše što su mu se i oni sami danas obratili", kaže se u priopćenju.

U priopćenju se ističe da je Ivan Bernatović, član Hrvatske stranke umirovljenika, potpisao programsku deklaraciju Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, kao buduće udruge građana koju je pokrenuo Branimir Glavaš. Uz priopćenje je medijima dostavljena i potpisana deklaracija s datumom 14. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito da su instruktori optužbi za navodnu političku trgovinu jednog vijećnika dobro instruirani iz svojih zagrebačkih središnjica, no mi im poručujemo da su danas i jučer u Osijeku udareni temelji nove političke priče čiji je cilj ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske. A kada je Osijek u pitanju naglašavamo da je prošlo vrijeme Kramarićevih i inih gradskih čelnika koji su grad pretvorili u palanku", stoji u priopćenju koje su potpisali saborski zastupnici, osječki gradonačelnik Anto Đapić i Branimir Glavaš nositelj Nezavisne liste Branimira Glavaša, koja je na proteklim izborima osvojila najviše mjesta u Županiji i gradu Osijeku.

Na kraju ističu da je "krajnje smiješno zvati upomoć predsjednika države, USKOK, državnog odvjetnika itd. radi neuspjeha na demokratski provedenim izborima" i napominju da to "sigurno nije naš put u EU".

Nakon današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća na kojoj je izabrana gradska vlast, 12 vijećnika LS-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HDZ-a i HSU-a izrazilo je sumnju u "kupnju" 13. vijećnika, iz HSU-a, koji je omogućio taj izbor, zbog čega su se obratili glavnom državnom odvjetniku, županijskoj Policjskoj upravi i USKOK-u.

Uz Đapića za gradonačelnika, danas su izabrani dogradonačelnik Gordan Matković (HSP), predsjednik Gradskog vijeća Branko Lacković (Nezavisna lista Branimira Glavaša), te dopredsjednik Gradskog vijeća Ivan Bernatović (HSU).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara