Glavni odbor SDP-a prihvatio ostavku zastupnice Čizmadije

GLAVNI odbor SDP-a prihvatio je danas neopozivu ostavku SDP-ove zastupnice i članice GO-a Dijane Čizmadije, koja neće biti isključena iz stranke, izjavio je predsjednik SDP-a i premijer Ivica Račan nakon sjednice GO-a.

"Dok sam ja predsjednik stranke neće biti isključena zbog iskazivanja drukčijega mišljenja, kao što iz sličnih razloga nisu bili isključeni ni istaknutiji članovi SDP-a", rekao je Račan, na konferenciji za novianare nakon završetka večerašnje sjednice GO SDP-a. Izjavio je "da bi to bila glupost", i da se SDP ne osjeća tako slabom strankom da bi tako rješavali pitanje demokatskoga iskazivanja mišljenja.

Zastupnica Čizmadija nedavno je podnijela ostavke na stranačke dužnosti u Klubu zastupnika i Glavnom odboru SDP-a. Kao razlog je navela da u SDP-u nema slobode djelovanja i prava na izdvojeno mišljenje. Čizmadija se na današnjoj sjednici GO-a nije pojavila, iako ju je pozvala predsjednica GO-a Gordana Sobol.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njezinoj ostavci još će sljedećih dana raspravljati i SDP-ov Klub zastupnika.

Račan je podsjetio da je Čizmadija bila izložena žestokoj kritici medija zbog neaktivnosti u Saboru, ali je izrazio žaljenje što su se "kola skršila na jednom zastupniku".

Na pitanje novinara o zdravstvenom stanju predsjednika zagrebačkoga SDP-a Milana Bandića, Račan je opvrgnuo da stranka skriva informacije o njegovu zdravstvenom stanju. Izjavio je da Bandić više nije na intenzivnoj njezi, no da njegov oporavak neće biti lagan, te da će ga večeras posjetiti u bolnicu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara