GO HNS-a: Nije se raspao zagrebački HNS, već je iz njega istupilo 14 gubitnika

VODSTVO zagrebačkog odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) danas je ocijenilo da se zagrebački HNS nije raspao, nego da je iz njega istupilo 14 gubitnika, od kojih su desetorica bili predsjednici gradskih podružnica s najslabijim rezultatom na proteklim parlamentarnim izborima.

"Uvjeren sam da stranka nije ništa izgubila, vjerujem da će biti još jača", rekao je na konfrenciji za novinare član Predsjedništva zagrebačkog HNS-a Stipe Tojčić.

Odgovarajući na novinarski upit potvrdio je da će se kandidirati za predsjednika zagrebačkog HNS-a.

Otklonio je mogućnost da HNS prepusti SDP-u mjesto člana Gradskog poglavarstva za prostorno planiranje, funkciju koju je donedavno obavljao predsjednik zagrebačkog HNS-a Mislav Žagar koji je napustio stranku zbog, kako je ranije obrazložio nemogućnosti utjecanja na odlučivanje o politici u Gradu Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi sa Žagarovim optužbama da se o pojedinim projektima u Zagrebu "odlučivalo na stranačkom VONS-u", glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak je pojasnio da su se sastajale HNS-ove koordinacije timova.

Što se tiče izgradnje stanova po POS programu u Sesvetama, rekao je da bi time Sesvete dobile i novu vodovodnu mrežu, bolju prometnu povezanost, nove školske objekte i sportske dvorane i kulturne sadržaje, ali da taj projekt bojkotira SDP zajedno s HDZ-om.

Članica stranačkog Predsjedništva Alenka Košiša-Čičin-Šain rekla je da je Žagar imao određenih organizacijskih kvaliteta, no da samo to nije bio dovoljno.

Na konferenciji za novinare rečeno je će se do 15. ožujka u svim podružnicama održati unutarstranački izbori, a izbori za vodstvo zagrebačke organizacije do 15. travnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara