Građanima još nije vraćen novac za neodržani koncert Rolling Stonesa

SLUŽBA zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja (HDS ZAMP), "ponukana brojnim pozivima građana" kojima nije vraćen novac od rezervacija i vaučera za neodržani koncert Rolling Stonesa u Zagrebu, podsjeća u današnjem priopćenju da je još krajem 2002. upozoravala na nepravilnosti u radu organizatora tog koncerta.

Iz HDS ZAMP-a kažu da im se posljednjih tjedana javljaju građani koji su rezervirali karte, odnosno kupili vaučere za koncert Rolling Stonesa najavljen za kolovoz 2003. na zagrebačkom stadionu Maksimir, a od organizatora udruge "Kajda", do kojeg ne mogu doći jer navodno više ne postoji, nisu dobili povrat novaca.

HDS ZAMP izražava žaljenje što su građani na taj način oštećeni, no, ističu u priopćenju, ne mogu im pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjeća se da je ZAMP krajem 2002. javno upozoravao da Zagreb nije na rasporedu turneje Rolling Stonesa "Forty Licks" i da se protiv organizatora koncerta - udruge "Kajda" i Marijana Crnarića vode prekršajni i kazneni postupci.

HDS je još 1999. Općinskog državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavilo kaznenu prijavu protiv Crnarića zbog kaznenog djela počinjenog na štetu HDS-a (oko 550 tisuća kuna) prilikom organizacije koncerta Rolling Stonesa 1998. u Zagrebu.

Tijekom obrade predmeta kaznenu prijavu podnijela je i Dubrovačka banka, koja je oštećena zbog istog događaja za 1.8 milijuna kuna te je predmet kasnije proširen postupcima za kazneno djelo neplaćanja poreza, stoji u priopćenju.

HDS ZAMP ističe da još nije kriminalistički obrađena prijava iz 1999., a osobama protiv kojih postoje kaznene prijave i dalje je omogućeno nesmetano bavljenje istom djelatnošću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara