Građanska inicijativa "Dosta je ratova" na Trgu bana Jelačića prosvjedovala protiv mogućeg slanja hrvatskih vojnika u Irak

POD GESLOM "Ne u moje ime" nevladine udruge okupljene u građansku inicijativu "Dosta je ratova" održala je danas prosvjedni skup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića protiv mogućeg slanja hrvatskih vojnika u misiju u Irak.

Organizatori skupa na središnjem zagrebačkom trgu dijelili su letka, održani su razni plesni performansi, a odana je i počast žrtvama nedavnog terorističkog napada u Madridu.

Građani su mogli potpisati peticiju protiv slanja hrvatskih vojnika u Irak koju je Građanska inicijative "Dosta je ratova" pokrenula u siječnju. Prema tvrdnjama organizatora, peticiju je do sada potpisalo oko deset tisuća ljudi i ona će nakon današnjeg zadnjeg dana potpisivanja biti uručena hrvatskoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedna od organizatorica Vesna Teršelić kazala je da je ova akcija organizirana u znak solidarnosti sa svim žrtvama rata i terorizma.

"Jako je važno da se svi jasno odredimo reći ne slanju vojnika u Irak i pokažemo solidarnost sa žrtvama", kazala je.

Prema njezinim riječima, u Iraku je poginulo oko deset tisuća civila od kojih je samo 693 identificirano. "To govori kolika je briga za civile", ustvrdila je.

"Bitno je da stane ubijenje i da se radi na izgradnji mira u Iraku. Stoga mislim da je važan korak da Hrvatska ne šalje svoje vojnike u Irak te da Vlada i Sabor podrže konstruktivne korake i na Kosovu i Srbiji jer je važno da se upute poruke mira i solidarnosti", zaključila je Vesna Teršelić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara