Gradonačelnica Vlasta Pavić HTV-u izjavila da ju je Milan Bandić izvrijeđao

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić izjavila je danas Hrvatskoj televiziji (HTV) da je napustila jučerašnju sjednicu Gradske skupštine nakon što ju je njezin zamjenik Milan Bandić "ispsovao i izvrijeđao".

Kako prenosi HTV u večerašnjem Dnevniku, povod "verbalnom napadu" Milana Bandića bilo je odgovor Vlaste Pavić na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine, na zastupničko pitanje o zemljištu "Zagrepčanke" u stečaju, koje je Grad 2001. kupio za 15 milijuna eura, a koje je nedavnom nepravomoćnom odlukom Općinskog suda upisano u vlasništvo vinkovačke tvrtke "Krma".

Gradonačelnica Pavić je na to pitanje odgovorila kako je cijeli slučaj predan Državnom odvjetništvu, te da se o šteti ne može govoriti dok odluka ne bude pravomoćna. No, kako je izjavila, Milan Bandić ju je nakon toga verbalno napao.

"Nezadovoljan mojim odgovorom, odnosno misleći da sam namjerno prešutjela po njemu važne podatke, izvrijeđao me na jedan vulgaran i primitivan način", rekla je gradonačelnica HTV-u.

Kako navodi televizija, "ono što Pavić nije rekla (u odgovoru na zastupničko pitanje) jest da je dobila pismo odvjetnika koji zastupa grad, u kojem stoji da će grad podnijeti tužbu protiv nepravomoćne odluke Općinskog suda".

"Pojedinci iz SDP-a sustavno rade na tome da me se pokaže kao osobu koja ne zna što čini, i koja nije dorasla funkciju koju obavlja", rekla je Vlasta Pavić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić, navodi HTV, izjavio je, pak, da ne želi polemizirati putem medija, osobito s najbližim suradnicima iz vlastite stranke, te praviti besplatnu promidžbu u trenutku kad je počela predizborna kampanja.

Inače, tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum i opunomoćenik grada odvjetnik Almir Dervišbegović na današnjoj konferenciji za novinstvo izvijestili su da su podnijeli žalbu protiv odluke Općinskog suda, kojom se tvrtki "Krma" iz Vinkovaca, dopušta uknjižba na nekretnine "Zagrepčanke" u stečaju.

Podsjetili su da je Grad Zagreb, nakon što je poduzeće "Zagrepčanka" godine 2000. otišlo u stečaj, od Trgovačkog suda kupio njene nekretnine, no Općinski sud je nedavno donio nepravomoćnu odluku kojom je tvrtki "Krma", na temelju zahtjeva iz 1997., dopustio upis nad tim nekretninama.

Bulum i Dervišbegović tvrde da je Općinski sud nezakonito vinkovačkoj "Krmi" priznao vlasništvo nad nekretninama, te da je zemljišno-knjižni odjel povrijedio zakon jer od 2000. nije proveo odluku Trgovačkog suda o otvaranju stečajnog postupka nad "Zagrepčankom", a za vrijeme kojega nitko, osim stranaka iz stečajnog postupka ne može raspolagati imovinom "Zagrepčanke".

(Hina) xmvr ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara