HAK: u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj ceste su mokre i skliske

U sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj ceste su mokre i skliske, a u Hrvatskom zagorju, višim predjelima Like i Gorskog kotara povremeno pada slab snijeg, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Sve su ceste prohodne, a za putovanje preko gorskih predjela HAK preporučuje zimsku opremu. Zbog opasnih bočnih udara vjetra D8 od Senja do Sv. Marije Magdalene kao i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila. Upozorava se na jake do olujne udare vjetra na dionici Grobničko Polje-tunel Tuhobić.

Maslenički je most zbog bure zatvoren za sva vozila. Krčki most je zatvoren za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila koja vuku kamp prikolice i motocikle.

HAK apelira na vozače da kretanje svojih vozila prilagode atmosferskom prilikama i smanje brzinu vozila te izbjegavaju nagla kočenja i nagle promjene pravca kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Najčešće zbog izmjenična prometa na mjestu gradnje.

Prijevoz čelične konstrukcije (duge 16 metara i širine 4,5 metra) kretat će se, od danas 8. prosinca od 6 sati, relacijom Ivanić Grad-Ivanja Reka-Zagreb-Karlovac-Gračac-Zadar (gdje se očekuje 11. prosinca navečer). HAK moli vozače za pozornost prilikom pretjecanja.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Zbog bure je prekinut trajektni promet s otokom Pagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara