Hakeri upali u račune Vise i MasterCarda

Hakeri upali u račune  Vise i MasterCarda

ULASKOM u sigurnosni sustav jedne kompanije u sjeveroistočnoj Americi koja se bavi obradom transakcija s kreditnih kartica hakeri su prošli petak provalili u račune 2,2 mililjuna korisinka Vise i MasterCarda, objavio je "Jutarnji list" pozivajući se na CNN. 

Sjedište MasterCarda zatražilo je pomoć FBI-a u otkrivanju identiteta hakera. Iako do sada nije zabilježena niti jedna krađa novca, neke američke banke preventivno su zatvorile račune korisnika MasterCarda koje je obrađivala kompanija u čiji su sustav upali hakeri.

Vijest o hakerskom napadu stigla je i do hrvatskih banka, no ne i upozorenje. Hrvatske banke koje izdaju Visu i MasterCard kažu kako za korisnike u Hrvatskoj nema bojazni, jer je zlouporaba otkrivena na području SDA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju kako je kod nas prisutan problem financijskog kriminala, a što dokazuju česti primjeri krivotvorenja kreditnih kartica. Preklani je otkrivena mreža flasifikatora koji su kopiranjem magnetskog koda s kartice oštetili nekolicinu hrvatskih građana. Prošle je godine također otkriveno nekoliko sličnih grupa.

Građani koji koriste kreditne kartice upozoravaju se na oprez, a posebno oni koji kupuju putem Interneta. Preporučava se koristiti samo one web aderese koje imaju sigurnosne protokole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara