Hasanbegović: Nitko HDZ-u ne može nametati rješenja, najjači smo

Hasanbegović: Nitko HDZ-u ne može nametati rješenja, najjači smo

Foto: Hina

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je novinarima kako je potpuno jasno što slijedi nakon što je predsjednik Vlade izgubio povjerenje u parlamentu, te da su moguća samo dva scenarija - traženje nove parlamentarne većine koja bi dala potporu mandataru Zdravku Mariću, a ako do toga ne dođe slijede novi izbori.

Na upit je li izostanak njegova imena iz Vlade uvjet da se sastavi ta većina, Hasanbegović je odgovorio kako o tome možemo čitati samo u novinama. "To su u ovoj fazi još uvijek špekulacije", rekao je dodavši kako je HDZ stožerna i po broju mandata najjača stranka u Hrvatskom saboru, pa je potpuno neprihvatljivo da bilo tko izvan HDZ-a kadrovira sastav nove Vlade, koja će u svojim temeljima počivati na zastupnicima HDZ-a.

Niti jednoj ozbiljnoj stranci, pa ni HDZ-u, nitko izvan te stranke ne može nametati rješenja, rekao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit hoće li HDZ ići s Tomislavom Karamarkom na čelu na izbore, odgovorio je da je Karamarko predsjednik HDZ-a, a jasno je da svaka stranka ide na izbore sa svojim predsjednikom.

Ministri nisu bili na izglasavanju povjerenja jer je to bila odluka samih ministara, a kako je rekao, njihova nazočnost u osnovi i nije bila potrebna.

Odgovarajući na upit s kim će u preslagivanje i hoće li Marić uspjeti prikupiti potrebnu većinu, Hasanbegović je rekao da "nije astrolog, a vidimo da astrolozi ovih dana iznose svoje procjene o hrvatskoj politici".

Dodao je kako mu se čini da "i dio političkih analitičara poseže za astrološkim instrumentima", pa je u tom smislu potpuno irelevantno gledamo li na televiziji astrologe i političke analitičare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara