HDZ još jednom osudio incident u Imotskom te reakaciju vodstva SDP-a na taj događaj

HDZ večeras je još jednom osudio napad na kandidate SDPa u Imotskom kao neprimjeren način izražavanja nezadovoljstva političkim djelovanjem te stranke i njezinih kandidata, a izjave prvaka SDP-a da iza tih napada stoji HDZ i predsjednik stranke Ivo Sander HDZ je ocijenio bezobzirnim i krajnje uvredljivim objedama koje zaoštravaju predizbornu kampanju govorom mržnje i uvreda.

"Umjesto da na način kako to redovito čine političari u zapadnim demokracijama, džentlmenski i stoički prokomentiraju ovaj događaj, ma koliko on uistinu bio neugodan, gospoda Linić i Jurjević iznijeli su bujicu bezobzirnih i krajnje uvredljivih objeda na račun HDZ-a i predsjednika stranke Ive Sanadera, optužujući ih ne samo da stoje iza napada na njih, već i da svojim djelovanjem potiču javnost na nasilje. Izjave (Slavka) Linića i (Marina) Jurjevića ne pridonose kvaliteti predizborne kampanje, već je naprotiv zaoštravaju govorom mržnje i uvreda", stoji u priopćenju HDZ-a.

Nebrojeno smo puta, navodi se u priopćenju, dosad isticali da HDZ stranke protiv kojih vodi predizbornu bitku ne smatra svojim protivnicima već političkim takmacima te smo se stalno zalagali za fer izbornu utakmicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavljamo da ne želimo i nećemo pristati na ovakvu razinu predizborne komunikacije, već ćemo se za povjerenje građana i dalje boriti predstavljanjem i zalaganjem za svoje programe kojima ćemo Hrvatsku učiniti stabilnijom, uređenijom pa i tolerantnijom, stoji na kraju HDZ-ova priopćenja.

Glasnogovornica splitske policije Tina Disopra izjavila je danas da se prije početka predizbornog skupa na Trgu Tina Ujevića u Imotskom "dogodila neugodnost jer je jedan muškarac jajima gađao SDP-ove kandidate u 10. izbornoj jedinici".

Predsjednik SDP-a Ivica Račan prozvao je večeras, na predizbornom skupu, predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera da je odgovoran za današnje fizičke napade u Imotskom na izborne kandidate SDP-a Slavka Linića i Marina Jurjevića. Račan je ustvrdio da Linić i Jurjević nisu danas napadnuti samo jajima, nego i čašama, od čega je Liniću okrvavljena glava, a spriječeno je i da ga teže ne ozlijede pepeljarom. Račan je ustvrdio da je napadače na SDP-ove kandidate potaknuo "jučerašnji Sanaderov govor, koji je kandidate SDP-a nazvao ljudima koji dolaze rušiti Split i Dalmaciju".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara