HDZ-ovci se baš oko ničega ne mogu dogovoriti: Šuica protiv Kovača o Brexitu i Hrvatskoj

HDZ-ovci se baš oko ničega ne mogu dogovoriti: Šuica protiv Kovača o Brexitu i Hrvatskoj

Foto: FAH

REZULTAT britanskog referenduma predstavlja udarac jedinstvu Europske unije, ali i govori o nezadovoljstvu britanskih građana načinom funkcioniranja EU-a, izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, ocjenjujući da taj potez neće imati neke ozbiljnije gospodarske ili političke posljedice po Hrvatsku.

"Ovo je udarac jedinstvu Europske unije, to treba jasno reći (...) ovu odluku treba respektirati, govori o tome da postoji nezadovoljstvo među ljudima u Velikoj Britaniji što se tiče funkcioniranja EU-a", kazao je ministar Kovač.

Ocjenjuje da ishod britanskog referenduma ne bi trebao imati značajnije gospodarske ili političke posljedice po Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatska nije toliko gospodarski vezana za Britaniju. Trgovinska razmjena između dvije zemlje iznosi jednu desetinu trgovinske razmjene koju Hrvatska ima sa Slovenijom, Njemačkom ili Italijom. Nema tu nekih većih ekonomskih posljedica", tvrdi ministar Kovač.

Šuica: Velike posljedice

S tehničkim ministrom vanjskih poslova ne slaže se HDZ-ova Europarlamentarka Dubravka Šuica, koja je za Index komentirala da će i Hrvatska osjećati posljedice Brexita.

"Iako nemamo veliku robnu razmjenu Brexit će utjecati i na Hrvatsku, posebno na naš turizam. Ekonomska moć Britanaca će pasti, tako da će izlazak iz EU bitno utjecati i na Hrvatsku jer imamo velik udio britanskih turista", kazala je za Index Šuica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara