HDZ-ovci upozoravaju Oreškovića: "Ako je razuman, promislit će o tome što će reći u Saboru"

HDZ-ovci upozoravaju Oreškovića: "Ako je razuman, promislit će o tome što će reći u Saboru"

Foto: FAH

NITI HDZ niti SDP još nisu skupili i pokazali 76 glasova koje prikupljaju već skoro dva tjedna za smjenu Oreškovića, odnosno raspuštanje Sabora.

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević jučer je tijekom obraćanja novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a kazao da HDZ ima apsolutnu većinu koja će podržati novu Vladu na čelu s aktualnim ministrom financija Zdravkom Marićem te da će se glasanje o povjerenju premijeru Oreškoviću održati u četvrtak. Premijer, pak, najavljuje da će se braniti u Saboru i odluku o svojoj sudbini prepustiti zastupnicima.

Član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković uputio je sinoć upozorenje sadašnjem premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Činjenica jest da gospodin Orešković nema podršku stranke koja ga je predložila za ovu funkciju. On ako je razuman, a ja mislim da jest, promislit će prije dolaska u Hrvatski sabor, o svojoj raspravi i o svemu onom što će govoriti", kazao je Butković za Dnevnik Nove TV.

"Potrebna nam je stabilnost, potrebna nam je situacija u kojoj će Vlada moći što prije krenuti u reforme, snažnije krenuti u reforme i u realizaciju svih projekata da bi pojačali taj trend koji je počeo ići prema boljem. U ovom trenutku nismo razgovarali o funkcijama, nismo govorili o tome tko će što biti u novoj Vladi. Bitno nam je da izađemo iz ove situacije i ponavljam još jednom, da se formira jedna stabilna većina", kazao je Butković.

I dalje je branio ranije navode svoje stranke da imaju 76 ruku u Saboru potrebnih za formiranje nove Vlade nakon rušenja Oreškovića.

"Da nemamo 76 ruku i da nismo uvjereni u to, ne bismo niti predložili kandidata za premijera, gospodina Marića. Pričekajmo rasplet ove situacije", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara