HHO: Prozivanjem HTV-a SDP i HDZ napali javnu televiziju

SDP-ovo i HDZ-ovo prozivanje Hrvatske televizije (HTV) zbog navodnog favoriziranja izbornog suparnika Vijeće za medije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) ocijenilo je danas kao napade i pritisak na javnu televiziju.

"Etiketiranje javne televizije kao stranačkog biltena bez ikakvih dokaza ili javno prozivanje tog glasila na temelju jedne ili dvije uređivačke odluke - što se u stručnim krugovima smatra krajnje neprimjerenim - providna je taktika pritiska na medije i prikrivenog zastrašivanja novinara", stoji u priopćenju HHO-a.

Čelnici HDZ-a prozvali su HTV da je "bilten SDP-a", a predsjednik SDP-a Ivica Račan okrivio je javnu televiziju za nanošenje velike štete njegovoj stranci zbog različitog trajanja vijesti o stranačkim skupovima tih dviju stranaka prošlog vikenda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđujući takve napade i ponašanje vodećih političara u HHO-u smatraju kršenjem ustavnih vrednota, koje bi političari "prvi trebali čuvati".

U HHO-u smatraju da je cilj takvih postupaka političkih stranaka iznuđivanje što povoljnije polazne pozicije u predizbornoj utrci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara