HIP i Hrvatski blok predstavili kandidate koalicije za izbore

HRVATSKI istinski preporod (HIP) i Hrvatski blok (HB) predstavili su danas na konferenciji za novinare kandidate koalicije "Za modernu Hrvatsku" za prva i druga mjesta u svim izbornim jedinicama za predstojeće parlamentarne izbore.

U prvoj izbornoj jedinici (Zagreb) prvi na listi je predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman, a u desetoj (južni dio Splita i dubrovačko neretvanska županija) predsjednik HB-a Ivić Pašalić.

U drugoj izbornoj jedinici prvi je na listi Rudolf Vouk (HB), u trećoj Krunoslav Gašparić (HB), u četvrtoj Snježana Brzica (HB), u petoj Jozo Meter (HB), u šestoj Nenad Ivanković (HIP), u sedmoj Dario Vukić (HIP), u osmoj Branko Lukšić (HB), u devetoj Davor Domazet Lošo (HIP), a u jedanaestoj (za dijasporu) Vinko Sabljo (HB), dok je drugi Ante Beljo (HIP).

Naša se koalicija ozbiljno priprema za izbore i držimo da možemo ostvariti 12 do 18 saborskih mandata, rekao je Pašalić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Tuđman je rekao je da je to što još uvijek nije utvrđen datum izbora "indikator socijalne i političke nestabilnosti", a to, kako je rekao, "treba staviti u zasluge ne samo predsjedniku Republike, koji ih nije raspisao, nego i svim drugima, počevši od predsjednika Hrvatskog sabora koji nije u saborski dnevni red uvrstio odluku o raspuštanju Sabora.

To znači, rekao je, da sadašnja vlast nije spremna na demokratsku predaju vlasti nego kalkulira s političkim inžinjeringom kako bi što više ili prolongirali svoj ostanak na vlasti ili izazvali nešto drugo.

Na pitanje što pod tim misli, Tuđman je ustvrdio kako ankete pokazuju da 60 do 65 posto biračkog tijela nije za sadašnju vladajuću koaliciju pa ona, svojim postupcima nastoji da što više ljudi ne iziđe na izbore, što bi joj odgovaralo.

Pašalića su novinari upitali kako komentira kampanju protiv njega s obzirom da se proširila glasina da su ga ubili ispred Sabora, pa do pisanja jednog tjednika da neće proći u desetoj izbornoj jedinici. "Što se tiče prve glasine - hvala Bogu živ sam i zdrav, a što se tiče druge jako bi se zabrinuo da Nacional piše drugačije", odgovorio je Pašalić i dodao da će "u devetoj i desetoj izbornoj jedinici ostvariti rezultat od kojega će se mnogi zabrinuti, odnosno da će se boriti za apsolutnu pobjedu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara