Hollande: "Britanci su stavili Europu na tešku kušnju"

Hollande: "Britanci su stavili Europu na tešku kušnju"

Foto: FAH

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande britansku je odluku o izlasku iz EU-a u petak nazvao "bolnim izborom", dodavši da je Francuska i Europa moraju poštovati. 

Rekao je da će se uskoro primijeniti postupak izlaska Britanije iz EU-a, ali je istaknuo da Francuska kani nastaviti suradnju sa svojim susjedima. 

Odluka o Brexitu "Europu stavlja na tešku kušnju", ona se više ne može ponašati kao prije i odsad se "mora koncentrirati na ono temeljno", kazao je Hollande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka Britanaca stavlja Europu na kušnju", rekao je francuski predsjednik izrazivši duboko žaljenje zbog toga "bolnog izbora". 

"Europa se više ne može ponašati kao ranije.... U ovom trenutku i okolnostima mora pokazati svoju čvrstinu i snagu. Postoji velika opasnost kada su posrijedi ekstremizmi i populizmi... Europa je velika ideja, a ne samo veliko tržište", rekao je, potvrdivši da će se u ponedjeljak u Berlinu sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a u utorak sudjelovati u radu Europskog vijeća.

"Francuska će se založiti za to da se Europa koncentrira na ono temeljno", obećao je francuski predsjednik, kazavši da su to "sigurnost, investiranje u rast i zaposlenja, socijalno i fiskalno usklađivanje, kao i jačanje eurozone i demokratske vlasti".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara