Hrvatica s invaliditetom će za svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu trenirati s robotom

JADRANKA BLAGUS, prva Hrvatica koja se plasirala na svjetsku stolnotenisku rang listu za osobe s invaliditetom, uskoro će se za svjetsko prvenstvo pripremati trenirajući s robotom.

Gradsko poglavarstvo Zaprešića nedavno je odlučilo nabaviti robota za stolni tenis kako bi pomoglo svojoj sugrađanki, a s time ju je jučer upoznao gradonačelnik Zaprešića Vinko Morović, priopćila je danas Ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem.

Robot za stolni tenis je statični uređaj koji izbacuje loptice u različitim smjerovima, a stoji 7.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jadranka Blagus, koja se već niz godina amaterski bavi stolnim tenisom, kaže da će joj taj uređaj jako pomoći u pripremama za predstojeće svjetsko prvenstvo koje će se održati 2005. godine.

"Zasad skupljam bodove kako bi osigurala nastup na svjetskom prvenstvo", rekla je Blagus Hini. Ona je na svjetskoj rang listi za osobe s invaliditetom trenutno među prvih 20.

Blagus s 80-postotnim tjelesnim oštećenjem, odnosno 6,5 centimetara kraćom nogom, igra u osmoj od ukupno deset skupina u koje se raspoređuje sportaše, ovisno o stupnju njihova tjelesna oštećenja.

U prvoj, najtežoj skupini igraju osobe u kolicima, dok u desetoj skupini igraju osobe s amputiranom rukom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara