"Hrvatska ima pravo na svoje mjesto u Europi"

DANAS je u njemačkom Ministarstvu ekonomije i tehnologije obilježena pedeseta godišnjica potpisivanja Rimskih sporazuma, odnosno obilježavanja Europske unije. Ceremoniji je prisustvovao i njemački ministar ekonomije i tehnologije Michael Glos, a govorilo se i o pitanju ulaska Hrvatske u EU.

"Europa - Zajedničko uspijevanje. To je moto našeg predsjedavanja nad Unijom. Ako se mi Europljani udružimo i počnemo djelovati zajedno, možemo oblikovati svoju budućnosti i ispuniti viziju 'rađanja velike ideje' koju imali osnivači ovog saveza", rekao je Glos, javlja Business Wire.

Jedan od govornika na ovom skupu bio je i prof. dr. Otto von Habsburg, dugogodišnji član Europskog parlamenta i počasni predsjednik Paneuropske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpisivanje Rimskih sporazuma bilo je praćeno velikim nadanjima. Duh koji je inspirirao osnivače Europske unije da stvore ujedinjenu Europu prisutan je i danas. Sretan sam što smo već postigli tako puno, EU sad broji 27 članova. Ali još nismo stigli do kraja puta. Zemlje kao što su Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina te Ukrajina imaju pravo na svoje mjesto u Europi", rekao je Von Habsburg.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara