Hrvatska Kostajnica: Potpisan Memorandum o razumijevanju s USAID-om

U HRVATSKOJ Kostajnici danas su Memorandum o razumijevanju potpisali Gradsko poglavarstvo i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kojim je dogovorena suradnja u jačanju sposobnosti lokalne samouprave za što učinkovitije rješavanje važnih pitanja građana i u prilagodbi lokalnih vlasti novim zahtjevima za priključenje Hrvatske EU.

Memorandum su svečano potpisali kostajnički gradonačelnik Davor Govorčinović i direktor USAID-a u Hrvatskoj William Jeffers, koji su tako potvrdili nastavak dosadašnje uspješne suradnje, u kojoj je USAID u obnovu infrastrukture na kostajničkom području uložio više od dva milijuna dolara.

Gradonačelnik Govorčinović je istaknuo da je uz pomoć USAID-a do sada obnovljeno vodocrpilište Pašna vrela iz kojeg se pitkom vodom opskrbljuje cijelo hrvatsko Pounje. U protekle dvije godine potporom USAID-a obnovljeni su objekti niskonaponske i vodovodne mreže u Rosuljama i Panjanima, vodovod u Čukuru i još neki gradski infrastrukturni objekti, rekao je Govorčinović. U ime Kostajničana gradonačelnik je USAID-u i američkoj vladi zahvalio na potpori obnovi u Domovinskom ratu stradale komunalne infrastrukture i stvaranju uvjeta za normalan i kvalitetan život na tom području.

Direktor USAID-a u Hrvatskoj Jeffers napomenuo je da je današnji Memorandum potpisan u sklopu USAID-ova Projekta reforme lokalne samouprave (PRLS). Napomenuo je da je USAID u protekle tri godine u projektima upravljanja javnom upravom surađivao s gradovima Bjelovarom, Crikvenicom, Osijekom, Rijekom i Varaždinom te s velikim brojem ostalih jedinica lokalne samouprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je četverogodišnji pokušaj, vrijedan 19 milijuna dolara, da se u većinu od ukupno 565 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj uvede suvremen način upravljanja javnom upravom i da se potakne zakonodavna reforma koja će ojačati područje hrvatske lokalne samouprave", rekao je Jeffers.

Prije potpisivanja Memoranduma u Hrvatskoj Kostajnici USAID je ovaj tjedan takve sporazume o suradnji potpisao s predstavnicima Karlovca, Slavonskog Broda, Dvora, Jasenovca, Hrvatske Dubice, Sunje, Topuskog, Donjih Kukuruzara i Majura.

(Hina) xmalj yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara