Hrvatska među tri najpoželjnije destinacije Europljana

Hrvatska među tri najpoželjnije destinacije Europljana

HRVATSKA je već dvije godine zaredom u Njemačkoj proglašena pobjednicom Sredozemlja, prema ADAC-u ima najčišće more na Sredozemlju, te je pri vrhu želja Nijemaca, Talijana, Slovenaca, Čeha, Mađara, Engleza…

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatska je prošle godine imala čak 8,87 milijuna turista, od kojih je čak 83% bilo iz inozemstva, te je imala sedam posto više gostiju nego godinu ranije, čime je dokazala da je turistička pobjednica Mediterana, piše Vjesnik.

Prema analizama Hrvatska je apsolutno najprivlačnija država Sredozemlja Slovencima, Česima, Mađarima i Slovacima, dok je u Italiji i Austriji među tri najpoželjnije turističke destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berlinska ITB (Internacionalna turistička burza) Hrvatsku je dvije godine zaredom proglasila najpoželjnijom zemljom Sredozemlja, jedinom sredozemnom zemljom koja ne bilježi minuse i koja iz godine u godinu ima sve više i više posjetitelja, a njemački autoklub ADAC proglasio je hrvatsko more najčišćim na Mediteranu.

Prošle godine na Jadranu je bilo najviše Nijemaca, čak 1,5 milijuna, 5% više nego godinu ranije. Drugi po redu su Talijani kojih je bilo 1,2 milijuna. Na trećem mjestu su Slovenci, kojih je bilo 918.000 tisuća, 6% više nego 2002. godine. 

Zatim slijede Austrijanci, Česi i Mađari. Mađara je bilo čak 12 posto više nego 2002. godine.

Najviše gostiju je, piše Vjesnik, odsjelo u hotelima, njih oko 3 milijuna. 1,8 milijuna turista je kampiralo, a smještaj u privatnom angažmanu potražilo je 1,6 milijuna gostiju.

Prave cifre su sigurno još veće, s obzirom na broj neprijavljenih gostiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara