Hrvatska udruga radničkih sindikata klubovima zastupnika: "Raspustite Sabor"

Hrvatska udruga radničkih sindikata klubovima zastupnika: "Raspustite Sabor"

Foto: FAH

HRVATSKA UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA (HURS) pozvala je u danas klubove saborskih zastupnika da, u interesu građana koji trpe štetu zbog nefunkcioniranja vlasti, smjesta donesu odluku o raspuštanju Sabora, kako bi se prijevremeni izbori mogli održati što prije.

"Politička situacija u zemlji krajnje je neizvjesna, a za nastavak redovnog funkcioniranja društva potrebna nam je stabilna vlada. Postojeći odnosi snaga u Saboru su takvi da onemogućuju formiranje stabilne saborske većine koja je preduvjet stabilnoj vladi", stoji u pismu predsjednika HURS-a Ozrena Matijaševića.

"Ova Vlada je pala, a novu će bez izbora biti nemoguće formirati. Previše vremena već je izgubljeno, vremena više nema", kažu u toj sindikalnoj središnjici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju kako su već nakon sto dana nove vlade ocijenili Oreškovićev tim "raštimanim orkestrom punim nekoordiniranosti, nesporazuma i podmetanja" te ih pozvali na rad i odgovornost prema biračima ili da raspišu izvanredne izbore. Na našu žalost, naveli su, ispostavilo se da smo bili u pravu, budući da smo danas svjedoci dosad neviđenih odnosa u izvršnoj vlasti čija se "tri najisturenija predstavnika gledaju isključivo preko nišana".

"Sukob predsjednika i dopredsjednika Vlade postao je prevelik problem za sve nas koji ne možemo, ne želimo i ne smijemo biti taoci njihovih taština. Država mora funkcionirati, građani moraju živjeti, a pojedinac, kako god se zvao, ne mora biti pretplaćen na mjesto premijera ili dopredsjednika Vlade", poručuju iz HURS-a.

Smatraju kako se na primjeru imenovanja novih sudaca Ustavnog suda vidjelo kako ipak postoje pojedina pitanja u kojima lijevi i desni u Saboru mogu nadići ideološka razmimoilaženja i donijeti odluku kojom se izbjegava kriza pa apeliraju na političke aktere da i u ovoj prilici postupe jednako, a u najboljem interesu građana.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara