Hrvoje Petrač nije u Hrvatskoj, slijedi raspisivanje međunarodne tjeralice

Hrvoje Petrač nije u Hrvatskoj, slijedi raspisivanje međunarodne tjeralice
ZA HRVOJEM Petračem osumnjičenim da je poticao deveteročlanu skupinu na otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca biti će raspisana međunarodna tjeralica jer policija ima informacije da se nalazi izvan Hrvatske, doznaje se u MUP-u i zagrebačkom Županijskom sudu na kojem se vodi istraga o otmici.

"Policija je na temelju operativnih saznanja i izvida iz predistrage zaključila da osumnjičeni Hrvoje Petrač nije u zemlji i stoga je pokrenula postupak za raspisivanje međunarodne tjeralice putem zagrebačkog Ureda Interpola", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Dodao je da će tjeralica formalno stupiti na snagu nakon što se ispuni zakonom predviđen postupak.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić potvrdio je da je policiji jutros predao svoju jučerašnju odluku o proširenju istrage na Hrvoja Petrača i jednomjesečnom pritvoru koja je potrebna za raspisivanje međunarodne tjeralice. On je jučer istodobno raspisao tjeralicu koja se odnosi na područje Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvoje Petrač već je nekoliko dana nedostupan policiji, a njegov odvjetnik Marijan Pedišić tvrdi da je on na službenom putu u Hrvatskoj. "Ne znam otkuda policiji saznanja da Hrvoje Petrač nije u zemlji i ne želim to komentirati", kazao je Pedišić. Dodao je da je podnio žalbu na rješenje Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog suda da se istraga o otmici maloljetnog Zagorčeva sina proširi i na Hrvoja Petrača zbog sumnje da je poticao na otmicu.

Hrvoja Petrača, poznatog zagrebačkog poduzetnika kojega su neki mediji, ali i sudski svjedoci na nekim suđenjima povezivali s kriminalom, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) sumnjiči da je organizirao skupinu koja je otela Zagorčeva sina i poticao ju na tu otmicu. Sud je, međutim, usvojio samo sumnju za poticanje, pa je i ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer najavio žalbu na takvu odluku.

Istragom su, osim Petrača, obuhvaćena još devetorica, među kojima i njegov sin Novica. On i još petorica su u pritvoru, a za Hrvojem Petračem i još trojicom se traga.

Zagorčev sin otet je 23. veljače u Zagrebu, a pušten je nakon što je njegov otac otmičarima platio polovinu otkupnine, 750 tisuća eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara