HSLS: KOALICIJA DOŠLA DO KRAJA

Glavna tajnica HSLSa Dorica Nikolić ocijenila je danas u Rijeci da je vladajuća koalicija ´došla do kraja´ jer se stranke u njoj ni o čemu ne mogu dogovoriti konsenzusom.

Dorica Nikolić smatra da ´politički govor koalicije´ više nije usklađen ni jasan, a kao primjer za to navela je stajališta o iračkoj krizi.

Određujući se prema ratu u Iraku, Hrvatska je neuvjerljiva. Predsjednik Stjepan Mesić o toj je temi govorio neodređeno, a drugačija je stajališta iznio predsjednik Vlade Ivica Račan, kazala je.

Govoreći o odnosima sa Slovenijom i sporazumu o Nuklearnoj elektrani ´Krško´, istaknula je da je on štetan, te da je riječ o još jednoj pogreški hrvatske politike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna tajnica HSLS-a ocijenila je da će se parlamentarni izbori vjerojatno održati nakon ljeta, te da će koalicija za svoju predizbornu promidžbu iskoristiti Papin posjet i dovršiti neke veće projekte.

Predsjednik riječkog ogranka i saborski zastupnik HSLS-a Željko Glavan rekao je da su izbori trebali biti raspisani nakon izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije. Smatra da je sadašnja Vlada rezultat političke trgovine, te da koalicija nema izborni legitimitet.

Dodao je da se HSLS, zbog političkog i gospodarskog stanja, zauzima za zaustavljanje procesa prodaje Ine, te da se protivi izmjenama Zakona o radu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara