ICTY: Milošević nastavio protuispitivati bivšeg šefa KOS-a

ICTY: Milošević nastavio protuispitivati bivšeg šefa KOS-a
HAŠKO suđenje bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću nastavljeno je osmim danom svjedočenja umirovljenog generala Aleksandra Vasiljevića, bivšeg načelnika kontraobavještajne službe JNA.

General Vasiljević, načelnik Uprave za sigurnost JNA u razdoblju 1991./92., naveden je kao jedan od 15 sudionika zločinačkog pothvata u Miloševićevoj optužnici za Hrvatsku. Kao jedan od ´najupućenijih svjedoka´ optužbe u svojem je iskazu objasnio kako je Milošević, preko MUP-a i SDB-a Srbije te utjecaja na vojni vrh, koordinirao pripreme i izvršenje agresije na Hrvatsku.

U ponedjeljak je Milošević, koji se u postupku brani sam, nastavio s protuispitivanjem svjedoka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u dosadašnjem protuispitivanju nije imao uspjeha u pobijanju Vasiljevićevih navoda iz glavnog svjedočenja, Milošević je danas koristio svjedoka za potvrdu odabranih obavještajnih podataka koji bi ga trebali amnestirati od odgovornosti za inkriminacije iz optužnica za Hrvatsku i BiH te optužnice za Kosovo.

Nakon prijevremenog umirovljenja u svibnju 1992., Vasiljević je ponovo aktiviran u proljeće 1999. kao zamjenik načelnika Uprave za sigurnost Vojske Jugoslavije te je bio angažiran i na Kosovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara