Inicijativa Hrvatska može bolje: "Građani su poručili - zaštitite obrazovanje ili odstupite!"

Inicijativa Hrvatska može bolje: "Građani su poručili - zaštitite obrazovanje ili odstupite!"

Foto: FAH

INICIJATIVA "Hrvatska može bolje", koja je organizirala jučerašnji najveći prosvjed u povijesti Hrvatske, oglasila se danas priopćenjem, ističući kako su građani napokon jasno Vladi dali do znanja što očekuju.

"Dosta nam je zavlačenja, izvlačenja i neispunjenih obećanja. Tražimo odgovornost prema nama, našoj djeci i našoj zajedničkoj budućnosti“, poručili su jučer građani na prosvjedima Hrvatska može bolje diljem Hrvatske – u Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Varaždinu, Zagrebu, Poreču, Puli, Rijeci, Zadru, Korčuli, Splitu, Dubrovniku – ali u dijaspori u New Yorku, Londonu, Parizu, Bruxellesu, Budimpešti, Berlinu, Tbilisiju, Šangaju, Nepalu i na Baliju. 
 
Građani su masovnošću izlaska na ulice jasno poručili da od vlasti traže da se osiguraju uvjeti za provedbu reforme kako je zamišljena te su izrazili nezadovoljstvo političkim elitama koje sustavno potkopavaju sve reforme nužne za napredak društva. Inicijativa Hrvatska može bolje prosvjedima je zatražila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- slobodu obrazovnim radnicima da bez pritisaka i cenzure dovrše posao na Cjelovitoj kurikularnoj reformi,
- od Sabora da jednoglasno donese Zaključak o podršci ovoj reformi i modelu te da odbace zaključke saborskog Odbora za obrazovanje,
- od Sabora da donese rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu koja će obvezati ovu, ali i sve sljedeće Vlade,
- od Vlade i ministra Predraga Šustara da osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme.

Građani su jučer političarima jasno rekli: zaštitite obrazovanje od političkih i interesnih sabotaža ili odstupite!", stoji u priopćenju.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara