Iran spreman na razgovor sa svima osim "cionističkim režimom koji ubija djecu"

Iran spreman na razgovor sa svima osim "cionističkim režimom koji ubija djecu"

"SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE će se promijeniti bez obzira tko pobjedi na izborima", rekao je u intervjuu za talijansku La Repubblicu iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Novi će predsjednik morati odgovoriti na stvarne zahtjeve američkog naroda", kaže Ahmadinedžad i ističe kako 40 milijuna Amerikanaca nema zdravstveno osiguranje, Amerikanci očekuju povlačenje vojske iz Iraka i prekid rata koji ih košta milijarde dolara, a ni žrtve uragana Katrina u New Orleansu nisu još dobile nove domove.

Ahmadinedžad je ovim putem Americi poručio da je spreman na dijalog, ne samo njima, već i sa ostatkom svijeta. Izuzetak je tek "cionistički režim".

"Lani sam predložio Georgeu Bushu da se nađemo u UN-u i porazgovaramo pred novinarima. Isto ću predložiti i kandidatima za predsjedničke izbore", kaže Ahmadinedžad, koji je ipak u svom govoru na summitu FAO-a u Rimu kazao kako su SAD na Bliski istok donijele samo prijetnje, pritisak i prisilu govoreći o "nepravednoj okupaciji Iraka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom je govoru iranski predsjednik još jednom napao Izrael nazvavši ih "barbarima" i dodao "kako će ta zemlja sigurno nestati".

"Izraelci ubijaju žene i djecu u njihovim domovima", kaže Ahmadinedžad i poziva na referendum kojim će "Palestinci odlučivati o svojoj budućnosti".

"Ako američki narod može slobodno odlučivati o svojoj budućnosti, zašto to ne bi mogli i svi ostali", pita se iranski predsjednik.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara