Ispovijest mladića koji je preživio masakr: "Ležao sam u lokvi krvi i spašavao potpunog stranca"

Ispovijest mladića koji je preživio masakr: "Ležao sam u lokvi krvi i spašavao potpunog stranca"

Foto: Facebook

JOSHUA MCGILL bio je jedan od preživjelih iz noćnog kluba na Floridi, u kojem je napadač ubio 50 i ozlijedio 53 ljudi.

McGill je na Facebooku opisao stravu kroz koju je prolazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
'Noćas se dogodila velika tragedija. Moje misli i molitve su sa svima u Pulseu ili s bilo kim tko poznaje nekoga tko je bio ondje. Bilo je to ludo i traumatično iskustvo. Jako sam zahvalan što sam se izvukao neozlijeđen, a i mnogi drugi koje poznajem i do kojih mi je jako stalo su uspjeli pobjeći.

Sakrio sam se ispod automobila i ondje zatekao jednu od žrtava, koja je bila pogođena metkom. Svoju i njegovu majicu vezao sam preko njegove rane kako bih zaustavio krvarenje i kriomice sam ga dovukao do najbližeg policajca koji nas je zatim uspio prebaciti do hitne. Nema riječi kojima mogu opisati osjećaj u tom trenutku.
Bio sam prekriven krvlju... Nastojao sam spasiti život čovjeku kojega nisam ni poznavao... Traumatično iskustvo... Stvari koje sam tom čovjeku morao reći i obećanja koja sam mu morao dati, iako nisam znao hoće li ona moći biti ispunjena, a sve kako bih ga održao pri svijesti u trenutku dok sam ga čvrsto držao, a krv je štrcala po meni...

Pomolio sam se za njega i dao mu do znanja da ga neću ostaviti. Najgore je što sam uspio doznati samo njegovo ime, prezime ne znam pa sada ne mogu doznati je li preživio, kako je. Ako itko poznaje Rodneyja koji je noćas pogođen i ranjen, molim vas da mi javite je li dobro. Imao sam osjećaj kao da me sam Bog poslao u klub kako bih pomogao potpunom neznancu", napisao je McGill na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara