Istarski LS: Izbor predsjednika LS-a bez većih potresa

PREDSJEDNIK istarske Liberalne stranke Mauro Ivančić rekao je danas da je izbor novog predsjednika LS-a jedna od rijetkih smjena u političkom životu Hrvatske koja je protekla bez većih potresa.

Tim su činom ostale stranke upozorene na važnost promjena koje mogu pridonijeti daljnjem razvoju, rekao je Ivančić na konferenciji za novinare.

LS smatra da je jedan od najvećih uzroka svih problema u Hrvatskoj vezan uz funkcioniranje pravosuđa. ´U hrvatskom pravosuđu postoje takvi problemi da se s pravom pitamo je li u ovoj zemlji moguće provoditi zakone, sankcionirati prijestupe, kriminal i nasilje koji svakim danom poprimaju zabrinjavajuće razmjere´, kazao je Ivančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je ustvrdio da je LS prva stranka u Istri koja je upozorila na problem vodozaštitnih zona, te je najavio okrugli stol na temu ´Zaštita Jadrana´ koji će se održati u Puli uz sudjelovanje ministra zaštite okoliša Bože Kovačevića i predsjednika saborskog Odbora za zaštitu okoliša Zlatka Kramarića. Na tom će se skupu upozoriti na stanje Jadranskog mora, koje u LS-u smatraju zabrinjavajućim.

Član središnjice LS-a Ivan Stanić, govoreći o predstojećim izborima, kazao je kako će se LS zalagati da bude inicijator tzv. građanskog bloka. On smatra da najmanje dvadeset posto stanovnika ima liberalno-demokratsku viziju Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara