Ivan Tomac ovlašten za zamjenika predsjednika SSSH-a

PREDSJEDNIK Sindikata energetike kemije i nemetala (EKN) Ivan Tomac potvrdio je danas da će za vrijeme odsutnosti predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Davora Jurića do daljnjega obnašati dužnost njegova zamjenika.

Zbog Jurićevih zdravstvenih tegoba jučer nije održana sjednica na kojoj se trebalo odlučivati o inicijativi za Jurićevom smjenom jer dotad još nije ovlastio nikoga da ga zamjenjuje.

Ivan Tomac, kojega je Jurić jučer iz bolničkog kreveta u KBC-u Zagreb ovlastio za zamjenika, rekao je Hini da bi nova sjednica predsjedništva na kojoj bi se trebalo odlučiti o prijedlogu Jurićeva opoziva trebala biti održana početkom idućega tjedna.

Dodao je da će članovi predsjedništva tada odlučiti o datumu održavanja sjednice Vijeća SSSH koje bi raspravilo prijedlog za Jurićevim opozivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sazivanje izvanredne sjednice Vijeća najkasnije do 15. rujna jučer je zatražilo devet sindikata koji podupiru zahtjev za Jurićevom smjenom.

Tu inicijativu još su u srpnju pokrenuli sindikati poljoprivrede i tekstila, koji Juriću zamjeraju da izbjegava raspravu o financijskim poteškoćama u središnjici kao i kompromiserstvo tijekom pregovora o izmjenama Zakona o radu kojima su oštećeni radnici.

Zamjenik predsjednika Tomac smatra da inicijativa tih sindikata ne prelazi okvire statuta ali da ostaje otvoreno pitanje što iza nje stoji - želja za boljom središnjicom ili osobni interesi.

Sindikati koji podupiru Jurića drže da članice traže opoziv iz osobnih interesa, odnosno zbog njihovih dugovanja prema središnjici koji trenutno iznose 1,3 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara