Karamarko najavio konferenciju za medije, a Plenković kandidaturu za šefa HDZ-a

Karamarko najavio konferenciju za medije, a Plenković kandidaturu za šefa HDZ-a

Foto: FAH

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a trebalo se okupiti u 18 sati na sastanku u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma. Jedna od tema trebala je biti sudbina aktualnog šefa stranke Tomislava Karamarka. No Karamarko je sjednicu odgodio. Iz stranke nisu naveli razloge, tek u priopćenju naveli da će sjednica biti održana sutra u 11 sati.

Tomislav Karamarko nije se jutros pojavio u Saboru na Klubu HDZ-a na kojem je navodno bilo dosta burno, niti u središnjici stranke. Tijekom poslijepodneva do medija je došla informacija da je Karamarko odlučio odgoditi sjednicu Predsjedništva do sutra. Prethodno se pojavila spekulacija da bi Karamako danas trebao podnijeti ostavku na dužnost predsjednika HDZ-a. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, to bi se trebalo dogoditi sutra u podne.

Razvoj događaja pratite na Indexu:

19:22 Tomislav Karamarko sutra će u 10 sati, uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, održati konferenciju za medije na kojoj će, pretpostavlja se, podnijeti ostavku na funkciju šefa HDZ-a.

19:15 Andrej Plenković potvrdio je da će se kandidirati na idućim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. OPŠIRNIJE.

18:15 Dva izvora bliska Karamarku za Index tvrde da će on podnijeti ostavku prije sutrašnje sjednice Predsjedništva stranke. Ostavku bi, tvrde izvori iz HDZ-a, treba podnijeti večeras ili sutra. OPŠIRNIJE.

17:15 Kuloari sada tvrde da će pokušati nagovoriti članove Predsjedništva da ipak ostane na čelu stranke i vodi je u nove izbore.

16:45 Ritualno odricanje HDZ-ovaca od predsjednika svoje stranke opet je počelo. Četiri godine nakon što su se HDZ-ovci spremno odrekli Jadranke Kosor i šest godina otkako su zaboravili da su se klanjali pred Sanaderom, došlo je vrijeme za novo pilatovsko pranje ruku. OPŠIRNIJE.

16:30
Dok se još uvijek čeka hoće li Karamarko sam podnijeti ostavku, Index doznaje kako će večeras europarlamentarac Andrej Plenković javno obznaniti da je spreman preuzeti kormilo stranke. OPŠIRNIJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
16:15 Tomislav Karamarko odgodio je sjednicu Predsjedništva HDZ-a, koja se trebala održati danas u 18 sati.

Odluka o otkazivanju sjednice Predsjedništva stigla je svega nekoliko trenutaka nakon što je Index doznao da se Karamarko sprema na podnošenje ostavke. U slučaju da odustane od te odluke, iz HDZ-a doznajemo da će ga stranka sama smijeniti, odnosno prisiliti na smjenu. OPŠIRNIJE.

16:00
Predsjedništvo HDZ-a trebalo se sastati danas poslijepodne, prvi put nakon pada Vlade, te raspravljati o zahtjevima za ostavkom predsjednika stranke Tomislava Karamarka, ukoliko on sam ne odluči odstupiti s mjesta predsjednika.

Kako doznaje Index od izvora iz HDZ-a, ako Karamarko sam ne podnese ostavku, HDZ će ga smijeniti, odnosno prisiliti na smjenu. OPŠIRNIJE.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara