Izišao 12. broj "Kronike"

IZ TISKA je nedavno izišao 12. broj časopisa "Kronika", koju izdaje Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

U proslovu "Kronike" glavni urednik Tomislav Sabljak govori o korespondenciji hrvatskih pisaca koju stavlja u kontekst s općom elektronskom komunikacijom u kojoj je, kako ističe, dovoljno nekoliko klikova na PC-u da bi se zakoračilo u svijet mašte.

O pismima Kamovljeve Kitty Pauli Juliji Kaftanić piše Mladen Urem, a pisma Ive Vojnivića hrvatskim povjesničarima i kritičarima uredili su Tihomil Maštrović i Andrea Sapunar. Tomislav Sabljak potpisuje uredništvo pisama Marije Jurić Zagorke, Ljube Wiesnera, kao i Krležina pisma Ivi Raiću i Zdenku Balabaniću.

Pisma Ive Kozarčanina Radmilu Dimitrijeviću, koje je taj znanstveni suradnik beogradskog Filozofskog fakulteta 1959. poklonio Odsjeku za povijest hrvatske književnosti HAZU, uredio je Antun Pavešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O korespondenciji Drage Ivaniševića i Giuseppea Ungarettija u posljednjem broju "Kronike" piše Hrvojka Mihanović Salopek, a o pismima Marijana Matkovića Dušanu Karpatskom Dušan Karpatsky.

Pisma Dubravka Ivančana uredio je Bartul Matijaca, dok je Ivan Golub objavio pisma iz vlastite korespondencije.

Časopis "Kronika izlazi već pet godina, a 12. broj je izišao za 2002. godinu.

(Hina) kt az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara