Izvor iz vrha HDZ-a za Index: "MOST-ovci zovu mene i moje kolege, Petrov je izgubio kontrolu"

Izvor iz vrha HDZ-a za Index: "MOST-ovci zovu mene i moje kolege, Petrov je izgubio kontrolu"

Foto: Hina

NAKON što je HDZ izjavio da ima potrebnih 76 ruku u Saboru za sastavljanje nove Vlade, izvor iz vrha te strane za Index je otkrio da Božo Petrov ne kontrolira ni preostalih 12 zastupnika MOST-a.

"Gospodin mladi ne kontrolira više ni polovinu od svojih 12 saborskih zastupnika, podcijenio je ljude u vlastitoj stranci, ako se to uopće može nazvati strankom. Dakle, gospodin mladi je podcijenio ljude koji su racionalni i pragmatični, koji znaju da više neće biti ni ministri ni zastupnici, a možda ni lokalni čelnici ili načelnici, što su već bili.

Žao mi je što je sve tako završilo, no tko mu je kriv što ne zna politički razmišljati, jer on nas je doveo u ovakvu situaciju. Mislim svaka čast njegovom karakteru, no nije zavrijedio voditi ovu državu jer za to treba iskustvo, životno i radno iskustvo, da može preuzeti odgovornost za druge.

Njegov MOST se raspada. Mene i moje kolege zovu njegovi saborski zastupnici. Ako tražiš ostavku Karamarka, pa Orešković od Bože i Karamarka, pa Karamarko kaže nema povjerenja u Oreškovića pa u svakoj normalnoj zemlji bi premijer dao ostavku.

Ako se Karamarko povukao, koji si ti da onda ostaješ", kazao nam je izvor misleći na Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Orešković je u 3 sata odlučio postati premijer, to mi je bilo sumnjivo"

Istaknuo je kako je očito da se Orešković nije snašao i da je vrijeme da ode.

Uostalom, kaže, HDZ je bio taj koji je i doveo Oreškovića.

"Još prije godinu dana je Karamarko s Oreškovićem dogovarao da bude ministar financija u slučaju da HDZ pobjedi na izborima. Dakle, mi smo ga doveli na vlast. Njemu je trebalo svega tri sata da donese odluku da bude premijer. To mi je odmah bilo sumnjivo, o takvim stvarima se ne odlučuje tako brzo", kaže naš izvor.

Za kraj je rekao kako se Karamarko definitivno povlači i da će ostati kao zastupnik u Saboru.

O Oreškoviću će se, kaže, odlučivati idući tjedan u srijedu ili četvrtak, o čemu će, dodaje, odlučiti Željko Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara