Još uvijek neizvjesno hoće li Šeparović morati napustiti obranu Markača

Još uvijek neizvjesno hoće li Šeparović morati napustiti obranu Markača

IAKO je do suđenja trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču ostalo tek nešto više od dva mjeseca, sud se još nije odlučio hoće li Miroslav Šeperović morati napustiti obranu Markača usprkos tomu što je u utorak ocijenio da se on nalazi u sukobu interesa. Sud će odluku morati iznijeti najviše za 15 dana.

Sudsko vijeće u srijedu je odbacilo prijedlog Gotovininog branitelja Grega Kehoea. Prije nego što je Šeparović iznio argumente zbog kojih ne želi sam odstupiti iz Markačevog braniteljskog tima, Kehoe je ustao i upitao suce što će dogoditi ako Gotovinina obrana izjavi da joj svjedočenje Šeparovića nije neophodno, hoće li on moći ostati Markačev branitelj. Sudac Bakone Justice Moloto mu je odgovorio da je s tim prijedlogom zakasnio, da ga je trebao reći puno ranije.

Posjetimo, Gotovinina obrana Šeparovića je najavila kao svjedoka koji bi trebao potvrditi da Gotovina nije utjecao na pravni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeparović smatra da Gotovinina obrana nije bila korektna prema obrani generala Markača, jer nije  decidirano odustala od njegova svjedočenja, a što je ranije obećala.

"Nemam nikakav osobni interes u ovom predmetu, osim ako ne smatrate da sam u sukobu interesa stoga jer sam kao bivši član vlade bio i potencijalni osumnjičenik?" - upio je Šeparović suce nakon čega su oni ubrzo zaključili raspravu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara